What's new

Reallistic Vanilla- Opening

There are players on play.rebirthofbalkan.com

JaVolimKatarinu

Administrator
Staff member
Reallistic Vanilla

Otvorenje Reallistic Vanille će biti u petak, 13.7.2018. u 20.00. Vanilla neće sadržavati WhiteListu te ćemo svi igračima dopustiti da igraju Vanillu. Vanilla će biti na Hard modu uz neke realne događaje koje ću pojasnuti u nastavku posta. Također će biti omogućen i PvP na serveru, osim na spawnu gdje neće biti moguće se PvPati. ;)
Pravila su da je zabranjeno varanje drugih igrača, krađa itema i slično. Zabranjeno je koristiti bilo kakav hack/cheat te bilo kakvo iskorištavanje buga za osobnu korist.( Vrijede općenita pravila servera Rebirth of Balkana, Klikni me). Svako kršenje pravila će rezultirati vječnim banom sa servera, jer se ipak radi o Vanilli.

Realno građenje
Određeni blokovi koje budete postavljali će padati, kao da su sand ili sličan blok. Zbog toga će te morati postavljati potporu za građenje. I to na način da postavite potporu ispod mjesta gdje želite taj blok, postavite taj blok i onda uništite potporu. Jedino tako će vaš željeni blok ostati na svom mjestu.
Potpora za građenje su vam svi tipovi ograde(fence) i trupci(logovi).

Bolest
Ukoliko se na serveru nalazi najmanje 2 igrača, server će random izabrati jednog i dati mu prehladu ili bolest. To će utjecati na njega tako da će biti usporen. Ali postoji način kako da se izlječite:

Vrijeme
Ukoliko se nalazite vani dok pada kiša ili snijeg, a nemate na sebi nikakav armor ili se ne nalazite blizu baklje, postoji mogućnost da će te se smrznuti i umrijeti. Ako se nalazite pokraj baklje dok vani kiša pada, osjećati će te se udobno.

Žeđ
Pri svakom spawnanju lika dobiti će te praznu bočicu koju možete napuniti i napiti se vode. Ukoliko ne budete pili vodu postati će te žedni, a ako postanete jako žedni, početi će te primati dmg.

Skupljanje drva
Uništavanje drveta s nekim drugim alatom, osim sjekire, će vam dati samo 1 trupac, a uništavanje s sjekirom vam daje šansu za 0/1/2/3 wooda.

Umor
Svaki igrač ima mogućnost da se umori. Vaše trenutno stanje možete pogledati preko komande /fatigue. Ukoliko dosegnete 250/250 umora, više nećete biti u mogućnosti postaviti blok ili uništiti blok, sve dok se ne naspavate malo. Uništavanje blokova, postavljanje istih, ubijanje životinja i slične akcije vam podiže nivo umora na liku.

Armor
Ukoliko na sebi imate dijamanti armor, kretati će te se vrlo sporo. A ako imate na sebi kožni armor, on neće nimalo utjecati na vašu brzinu.

Lomljenje kostiju
Svaki put kada padnete s nekog visokog mjesta, postoji šansa da si slomite kosti. Lom kostiju će vam rezultirati sa usporenosti lika. Da biste ozdravili možete sačekati da kosti same zacijele ili iskoristili zavoj( bandage). Ukoliko je pad bio visok, vrijeme zacjeljivanja će biti duže. Zavoji neće raditi ukoliko su u stacku. Samo jedan zavoj možete koristiti, ne više njih. A način za pravljenje zavoja je ovaj:

Tragovi
Dok se krećete po mapi, iza vas će ostajati trag kuda ste išli. Također postoji 25% šanse da grass blok pretvorite u dirt ako pređete preko njega. I sand blok u sandstone.


Vaše preživljavanje možete započeti u zajednici na Spawnu, koji će te imati pravo svi korisiti i samo neki uređivati, koji se odluče za život u zajednici. Ukoliko ste više hardcore i solo igrač, imati će te mogućnost bjega u divljinu i pokušaja preživljavanja tamo. Za bilo kakvu nejasnoću i pomoć nam se možete obratiti putem Fb stranice, Discorda (Klikni me opet), foruma ili na serveru.

Rebirth of Balkan- Vanilla server, 13.7. u 20.00 na play.rebirthofbalkan.com
Sretno preživljavanje, želi vam RoB Staff Team. ;)
Btw. igrati ću i ja Vanillu, ali u zajednici na spawnu. ;)
 

Top